Resultaten voor griekse wijn met hars

griekse wijn met hars
Retsina De Griekse Winkel.
Selecteer een pagina. Home / Griekse wijnen / Retsina Retsina. Al duizenden jaren geleden werd retsina in amforen bewaard die verzegeld werden met hars van pijnbomen, waardoor de wijn op natuurlijke wijze en onopzettelijk een harssmaak kreeg. Later, toen wijn in vaten en flessen bewaard werd, verdween deze harssmaak uiteraard.
https://www.witgoedhandel-dezwaan.nl/aquaponics/
Griekse wijnen, meer dan Retsina alleen Lekker Tafelen.
Inmiddels wordt de wijn gewoon gemaakt en bewaard in roestvrijstalen of houten vaten. Maar omdat er toch liefhebbers zijn van wijnen met die harssmaak, wordt er nu aan de Retsina een beetje hars toegevoegd. De hoeveelheid verschilt per merk, dus de ene heeft een sterkere smaak dan de andere. Volgens de liefhebbers is het een wijn die uitermate goed past bij de Griekse keuken.
snoepstore.nl
Griekse Retsina LIDL.
De binnenkant van die amforen werd vaak ook ingesmeerd met hars, waardoor de wijn, vooral deze gemaakt van de savatiano druif, een typische harssmaak kreeg. Tegenwoordig wordt de wijn gewoon bewaard in roestvrije stalen of houten vaten en wordt er bij de wijn tijdens het gistingsproces een beetje dennenhars toegevoegd om de typische Retsinasmaak te creëren. Over het wijngebied. De bodem is rotsachtig, met soms een vulkanisch karakter. De zachte winters en warme droge zomers met een zachte zeewind, creëren het ideale klimaat voor de savatiano druif. Restina wijn wordt vooral gemaakt in de buurt van Athene. Over de druifsoort. savatiano: De savatiano druif is de meest aangeplante witte druif in Griekenland en is vooral terug te vinden in Attika en Centraal Griekenland. De druif kan goed tegen de hitte en het droge klimaat en staat gekend om een laag gehalte aan zuren. Daarom wordt hij vaak in combinatie met andere druivenrassen gebruikt. Het is ook dé druif gebruikt voor de typisch Griekse harswijn Retsina.
rolex

Volkskrant.nl deelt de informatie die zij verkrijgt middels het gebruik van cookies en vergelijkbare technieken, waaronder ook persoonsgegevens, in een samenwerkingsverband genaamd NLProfiel van Buymedia Nederland met Sanoma en Telegraaf Media Groep om gezamenlijke groepsprofielen op te stellen. Door op Ja, ik accepteer cookies te klikken, gaat u akkoord met de verstrekking van uw persoonsgegevens aan Sanoma en Telegraaf Media Groep voor de totstandkoming van de gezamenlijke groepsprofielen.
Griekse Retsina harswijn online verkrijgbaar bij Goods More! Goods More.
Dit korte contact van de most met de hars, onder gecontroleerde omstandigheden, geeft de wijn zijn specifieke aroma's. Retsina vind je in veel verschillende kwaliteiten, zoals er ook in gewone wijn kwaliteitsverschillen zijn. Het hangt allemaal samen met het rauwe materiaal; de kwaliteit van de druiven en de kwaliteit van de hars, en daarnaast natuurlijk het productieproces. De meeste Retsina wordt gemaakt van Roditis en Savatiano, maar Kechris Winery, dé producent van kwaliteitsretsina, maakt een Retsina van Assyrtiko die jaar in, jaar uit, vele internationale onderscheidingen in de wacht sleept. Deze houtgerijpte Retsina, The Tear of the Pine, heeft een bewaarpotentie van maar liefst tien jaar! Tenslotte is het goed om te weten dat Retsina niet alleen een goede match is met de Griekse keuken, maar met heel veel Mediterrane gerechten bereid met olijfolie en met gerechten uit het verre oosten, zoals curry en sushi!
De paradoxen van de Griekse wijn.
Dat gaf een harsaroma aan de wijn en leidde tot de traditie om hars toe te voegen tijdens de gisting. Retsina kreeg echter een slecht imago door de vele minderwaardige versies die de markt overspoelden. Toch wordt hij nog altijd in groten getale gekocht, terwijl er vandaag zoveel betere Griekse wijnen te vinden zijn. Een zoveelste paradox, deze keer van de kant van de consument. De bekendste kwaliteitsdruif voor witte wijn is assyrtiko vaak gemengd met athiri.
Griekse wijnen druivensoorten, rode, witte en rose wijn Griekenland.
Tijdens je vakantie is het aan te raden om je wijn bij een slijter te halen in plaats van de supermarkt. Vaak is het wijnassortiment veel breder en dieper en hebben de medewerkers ook verstand van de diverse wijnsoorten en wijnmerken. Zo kun je op vakantie alvast kennismaken met de Griekse wijnen.
De Wijnspecialist.be Wijnvragen Wat is retsina?
Reactie: Plaats reactie. Pieter Retsina is een Griekse witte wijn met een enorm typerende smaak die ontstaat door het vrijkomen van houtharsen uit de vaten die ginder gebruikt worden voor de rijping van de wijn. louis Wat Pieter schrijft is niet waar. De hars wordt aan de most toegevoegd.

Contacteer ons