Meer resultaten voor griekse wijn met harssmaak

griekse wijn met harssmaak
De Wijnspecialist.be Wijnvragen Wat is retsina?
Waar schenk je dit bij zonder de smaak van de maaltijd te bederven. liesbeth witte wijn met de harssmaak pijnbmen. het is in griekeland 1 van de nationale dranken. Yiannis silenos-wines Het is inderdaad niet waar wat Pieter schrijft maar is de visie van Louis juist! Er is bij de huidige wijnboeren en bewustwording geweest en hebben ze ingezien dat ze jaren hebben blijven trappelen waar ze stonden. En zodoende is de Griekse wijn in een diep dal geweest, huidig is daar erg veel verandering in gekomen en gelukkig maar.
https://goodvpnservice.com/reviews/ipvanish/
Griekse Retsina LIDL.
De binnenkant van die amforen werd vaak ook ingesmeerd met hars, waardoor de wijn, vooral deze gemaakt van de savatiano druif, een typische harssmaak kreeg. Tegenwoordig wordt de wijn gewoon bewaard in roestvrije stalen of houten vaten en wordt er bij de wijn tijdens het gistingsproces een beetje dennenhars toegevoegd om de typische Retsinasmaak te creëren. Over het wijngebied. De bodem is rotsachtig, met soms een vulkanisch karakter. De zachte winters en warme droge zomers met een zachte zeewind, creëren het ideale klimaat voor de savatiano druif. Restina wijn wordt vooral gemaakt in de buurt van Athene. Over de druifsoort. savatiano: De savatiano druif is de meest aangeplante witte druif in Griekenland en is vooral terug te vinden in Attika en Centraal Griekenland. De druif kan goed tegen de hitte en het droge klimaat en staat gekend om een laag gehalte aan zuren. Daarom wordt hij vaak in combinatie met andere druivenrassen gebruikt. Het is ook dé druif gebruikt voor de typisch Griekse harswijn Retsina.
heijmanswoningontruiming.nl
Het grootste Griekse wijn assortiment van NL online te bestellen Goods More.
Rechtstreekse import uit Griekenland! Grootste Griekse wijnassortiment van Nederland! Bezorgen én afhalen mogelijk! Home Retsina Malamatina 500 ml. Retsina Malamatina 500 ml. Nog niet gewaardeerd Schrijf je eigen review. Op voorraad Levertijd.: Malamatina is de meest verkochte retsina van Griekenland. Het is een droge fruitige wijn met een peperig aroma en het authentieke karakter van pijnboomhars. Verpakt in een flesje van 500 ml. Deel dit product. Malamatina is de meest verkochte retsina van Griekenland. Het is een droge fruitige wijn met een peperig aroma en het authentieke karakter van pijnboomhars. Verpakt in een flesje van 500 ml. Appelation by tradition. Druivenrassen roditis, savatiano. Wijnhuis Malamatinas Son est. Herkomst Thessaloniki, Macedonië. Vinificatie klassieke witte wijn vinificatie onder gecontroleerde temperatuur. Bij de fermentatie wordt een kleine hoeveelheid pijnboomhars toegevoegd. Alcohol 11% vol. Spijs, serveersuggesties mezedes tapas, aperitief, gemengd met cola of bronwater, on the rocks. Flesinhoud 500 ml. Het verhaal Retsina is een traditioneel Grieks product dat is ontstaan toen de oude Grieken hun wijn in amfora's' opsloegen, en de wanden en bovenkant afdichtten met pijnboomhars om te voorkomen dat de wijn zou oxideren. Zo raakten de Grieken gewend aan de typische harssmaak.
SEO Website
Retsina De Griekse Winkel.
Selecteer een pagina. Home / Griekse wijnen / Retsina Retsina. Al duizenden jaren geleden werd retsina in amforen bewaard die verzegeld werden met hars van pijnbomen, waardoor de wijn op natuurlijke wijze en onopzettelijk een harssmaak kreeg. Later, toen wijn in vaten en flessen bewaard werd, verdween deze harssmaak uiteraard.
Zoete witte wijn.
Product vergelijk 0. Cambas, Retsina Karavaki. Retsina, de witte wijn met een typische harssmaak, lekker bij vis en zeegerechten. Cavino Deus Samos. Cavino Deus Samos zoete witte dessert wijn. Malamatina Retsina 05, L. De heerlijke zoet dessert wijn van Malamatina!
Griekse wijnen, meer dan Retsina alleen Lekker Tafelen.
Inmiddels wordt de wijn gewoon gemaakt en bewaard in roestvrijstalen of houten vaten. Maar omdat er toch liefhebbers zijn van wijnen met die harssmaak, wordt er nu aan de Retsina een beetje hars toegevoegd. De hoeveelheid verschilt per merk, dus de ene heeft een sterkere smaak dan de andere. Volgens de liefhebbers is het een wijn die uitermate goed past bij de Griekse keuken.
Retsina: griekseproductenonline.nl.
Retsina is een in Griekenland populaire wijnsoort met een harssmaak. Het meest gangbare type. Je prijs: 1200., Retsina Kechribari" 05lt, in bolle fles. Retsina Kechribari" 05lt, in bolle fles Retsina Kechribari" 05lt, in bolle fles uit Thessaloniki, 115, alc. Je prijs: 440., Retsina 07, lt To dakry tou pefkou-Kechris. Retsina 07, lt To dakry tou pefkou-Kechris Retsina 07, lt witte wijn, To dakry tou pefkou-Kechris. Een andere smaak van retsina. Je prijs: 1780., Retsina wijn Lafkiotis 075, lt. Retsina wijn Lafkiotis 075, lt Retsina wijn Lafkiotis 075, lt uit Nemea-Peloponissos. Je prijs: 680., Zoete wijnen-likeur wijnen. LANG HOUDBAAR PRODUCTEN NOTEN GRIEKSE PASTA.
Retsina Tsantalis 75CL Gall Gall.
Mooie" Retsina voor redelijke prijs." Een frisse witte wijn met de unieke harssmaak van Retsina. Niet zo een flauw wijntje als veel geïmporteerde Retsina's' en veel kwaliteit voor deze prijsklasse. 15 Okt 2015. Omdat mijn man en ik echte Griekofielen zijn, is ons eten en drinken daar uiteraard nogal eens op afgestemd. Mijn favoriete Griekse witte wijn is dan ook Retsina, bijvoorbeeld de 3 Muses van Tsantali.

Contacteer ons